"Капкан" на Вовка: "ПриватБанк" пішов судом проти одіозного служителя Печерського районного суду Києва

Приватбанк подав до Вищої ради правосуддя скаргу на дії судді Печерського районного суду Києва Сергія Вовка? повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужба банку.

"У вересні поточного року саме суддя Сергій Вовк виніс одіозну ухвалу про сплату Приватбанком 350 мільйонів доларів компаніям, пов'язаним з братами Суркісами", - йдеться в повідомленні.

Скаргу на дії судді Вовка виклали на понад 1100 ст.

Раніше Печерський районний суд Києва задовольнив позов 6 офшорних компаній братів Ігоря і Григорія Суркісів до державного Приватбанку. Йшлося про зобов'язання банку обслуговувати їхні депозити, заборгованість за якими позивачі оцінили у $350 млн.

Печерський райсуд Києва санкціонував примусове списання коштів та (або) арешт майна Приватбанку у випадку відмови виплачувати компаніям Суркісів визначену судом суму.

Міністр юстиції Денис Малюська назвав рішення Печерського райсуду по Суркісам у справі Приватбанку "одним з найбільших зашкварів в історії української судової влади у виконанні судді Вовка". Він запевнив, що Мін'юст обов'язково оскаржить ухвалу щодо задоволення позову.

Раніше Малюська заявляв про те, що бачить у судовому процесі 6 британських компаній, пов'язаних із родиною Суркісів, проти Приватбанку ознаки змови між суддями та бізнесменами.


"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...