"Кара для злочинців - лише питання часу": Зеленський розповів, що на Київщині виявили масові поховання ще 900 осіб

Правоохоронці виявили масове поховання близько дев'яти сотень цивільних осіб на території Київської області, що перебувала під російською окупацією. Про це президент Володимир Зеленський розповів у інтерв'ю для польських ЗМІ, передають Патріоти України.

"Будуть висновки, будуть люди заарештовані, будуть вироки, це питання часу. Є інші речі, коли міжнародні інституції дійсно повільно діють і іноді когось не можна знайти, притягнути до відповідальності через брак тих чи інших доказів, - сказав він.

Зеленський нагадав про пересувні крематорії, в яких росіяни спалювали вбитих, що ускладнить слідство. Також президент повідомив, що правоохоронці виявили нове масове поховання вбитих.

"Вони ж прибирають сліди... Було стільки вбитих, що незважаючи на те, що вони спалили, знов знайшли зараз могилу 900 людей в Київскій області. Скільки людей загалом загинуло - ніхто не знає. Будуть наслідки, буде слідство, буде потім перепис населення. Треба ж знайти всіх людей, ми ж не знаємо скільки їх... Наші слідчі органі і правоохоронні органи засудять всіх їх, але для нас важливе міжнародне визнання", - сказав глава держави.

Він наголосив, що є в Україні люди, які "їх усіх шукатимуть". "І це не погроза. Я як батько, як чоловік кажу. Я знаю, що таких людей у нас багато. Тому, хтось буде чекати на міжнародний суд, а хтось буде чекати ночі", - додав Зеленський.

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...