Карантин - не завада? В Україні збільшать зарплати чиновникам

В Україні збільшать зарплати чиновників, підвищивши розмір окладу і скоротивши преміальну частину. У результаті 70% зарплат складе "голий" оклад, а премії будуть виплачувати щоквартально і щорічно. Про це на засіданні Кабміну 27 травня заявив в.о. глави Нацагенства з питань держслужби Володимир Купрій, передають Патріоти України.

"Завдання – спростити структуру зарплати. 70% повинен бути оклад, а 30% – премії, які будуть прив'язані до результатів роботи. Зараз є 13 елементів, 6 з яких змінні і залежать від керівництва", – розповів Купрій.

Наскільки такий підхід дозволить збільшити зарплати, в Кабміні поки що не підрахували. При цьому прем'єрміністр Денис Шмигаль додав: разом з тим потрібно скоротити і кількість чиновників. В окремий період на держслужбі залишаються відкритими 29 тис. вакансій. Охочих працювати немає, але відомства повинні берегти бюджет в фонді оплати праці. "Спочатку потрібно піднімати продуктивність, а потім вже і зарплати до рівня ринкових", – заявив Шмигаль.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...