Карантин в Україні продовжать після 22 травня: Шмигаль приголомшив новою заявою

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що з 22 травня в Україні можуть продовжити карантин, як це зробила ВООЗ 4 травня. Про це він розповів в ефірі "Українського радіо", передають Патріоти України.

"Ми взяли за основу розрахунки декількох наукових установ в тому числі Академії наук, декількох наукових інститутів і бачимо, що протягом 18 днів станом на вчора в Україні спостерігалася стабільна ситуація щодо зростання кількості захворілих. Тобто їхня кількість коливалася від 300 до 550. Є певний відсоток такої стабільності. Можна говорити, що ми були на етапі зростання, але цей етап був дуже помірний і зараз ми знаходимося на піку захворюваності або так званому плато, коли кількість захворілих щодня не змінюється", - сказав прем'єр.

За словами Шмигаля, пік завершиться в районі 8-9 травня, якщо не буде порушень карантинного режиму. "Тобто це фактично початок завершення епідемії для України в медичних термінах. І це означає, що з 11 числа ми можемо піти на перший етап послаблення карантинних обмежень. Проте ми не відмовляємося від карантину. Вчора Всесвітня організація охорони здоров’я продовжила режим пандемії і всесвітнього карантину ще на два місяці. Кабмін поки що на першому етапі продовжив карантин до 22 травня, але скоріш за все, спираючись на дані ВООЗ карантин буде продовжено і надалі з наступними етапами послаблення, якщо це дозволятиме зробити ситуація в країні", - розповів він.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...