Карантин в Україні затягнеться на другий рік: Влада попередила про вкрай неприємне рішення

В Україні зовсім скоро Кабмін у черговий раз продовжить карантин і вже зараз відомо, що обмежувальні заходи можуть продовжитися і в 2021 році, передають Патріоти України.

"Карантин затягнеться на другий рік. Це вже практично неминуче. На інший сценарій навіть розраховувати не варто", - зазначає джерело видання в уряді.

Співрозмовник додав, що Кабмін створює певну "рамку", в межах якої приймають рішення вже місцеві органи влади. Таким чином, напередодні виборів місцева влада намагається лавірувати між тим, як догодити прихильникам і противникам жорсткого карантину.

"Ми спілкувалися і з місцевими органами влади. Їх головний меседж: людям потрібно все пояснювати. Найчастіше вони отримують рекомендації від свого місцевого головного санітарного лікаря і самі не до кінця розуміють, що і для чого робиться. Ось зараз, наприклад, в Києві заборонили масові та культурні заходи, роботу громадського харчування після 22 годин. Для барів, клубів, ресторанів це величезний збиток. а вони потім задаються питанням: а в чому логіка? Можуть же заразитися і до 22:00", - сказав співрозмовник.

Також не вірять у швидке завершення карантину і джерела видання в РНБО ..

"До масок потрібно звикати надовго. В цьому році ми їх точно не знімемо. У нас поки цифри гірше, ніж в середньому по ЄС. З одного боку, так, тестів стали більше робити, але з іншого - за кількістю проведених тестів ми також відстаємо від багатьох країн, але у них показник захворюваності на 100 тис. осіб менше", - говорить співрозмовник.

У свою чергу "Інститут Роберта Коха" спрогнозував, що пандемія коронавірусу може затягнутися на два роки. Це означає, що частина обмежень може діяти весь цей час.

Джерело: Обозреватель

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...