Карколомна революція гелікоптерів для Пентагону: Sikorsky та Boeing представили заміну знаменитого Black Hawk

Спільна розробка двох лідерів американського авіабудування об'єднала кращі напрацювання обох конструкторських школ у "гелікоптер третього тисячоліття"

Sikorsky та Boeing представили заміну Black Hawk

Компанія Sikorsky та Boeing представили новий гелікоптер, який, як вони сподіваються, колись замінить Black Hawk американської армії, зазначають Патріоти України.

Дизайн представленого Defiant-X базується на демонстраторі SB> 1, що здійснив перший політ у 2019 році.

Розробка перспективного літального апарату здійснюється в рамках програми Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA) спільно компаніями Sikorsky (дочірня фірма Lockheed Martin) та Boeing .

Ми внесли деякі вдосконалення у дизайн, щоб зменшити теплові сигнатури та поліпшити аеродинамічну керованість, – розказала директор з продажів та маркетингу Boeing Хізер МакБріан

На представленому Defiant-X, що базується на демонстраторі SB> 1, змінена схема шасі – додано носове колесо для більшої стійкості при посадках, перенесений випускний колектор з двигуна, що зменшує тепловий слід гелікоптеру і відповідно робить його менш помітним, також зміни стосуються конструкції літального апарату.

Sikorsky-Boeing Defiant-X

У Sikorsky та Boeing запевняють, що запропонована ними заміна Black Hawk не потребуватиме значних інвестицій у інфраструктуру для переходу, як то нові ангари чи злітно-посадкові смуги.

Компанії спільно просувають свою нову розробку як потенційну заміну для Black Hawk, їх конкурентами по програмі FLRAA (Future Long-Range Assault Aircraft) є компанія Bell з V-280 Valor.

В рамках програми FLRAA армія США хоче отримати багатоцільову машину, здатну перевозити 12 повністю екіпірованих піхотинців з крейсерською швидкістю не менше 230 вузлів (майже 426 км/год) на дальність як мінімум 424 кілометри.

На випробуваннях у червні 2020 року експериментальний зразок SB>1 Defiant розвинув швидкість у 205 вузлів (380 км/год).

Sikorsky–Boeing SB-1 Defiant. Фото з відкритих джерел

Для прикладу остання версія Black Hawk – UH-60L може розвивати швидкість до 296 км/годину, атобто навіть такі «скромні» результати показані на випробуваннях говорять про великий потенціал концепції Defiant.

Sikorsky, перш ніж об’єднати зусилля з Boeing, займався розробкою нового типу гелікоптеру більше десяти років починаючи з експериментального X2 у 2008 році, потім у Sikorsky S-97 Raider.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...