Карма існує: Одна з країн Африки поплатилася за підтримку Росії

Уряд Швеції призупиняє фінансову допомогу Малі через її підтримку російської агресії. Про це заявив міністр міжнародного співробітництва та зовнішньої торгівлі Швеції Юган Форсселл, передають Патріоти України.

Причиною рішення стало те, що Малі проголосувала проти резолюцій ООН, які вимагають, щоб Росія вивела свої війська з України. "Військова хунта Малі налаштована на Росію і підтримує її війну проти України", - сказав він в інтерв'ю TV4 Nyheterna.

За останні десять років Швеція надала Малі більше 3,5 мільярдів шведських крон в якості допомоги на цілі розвитку. Тепер вони не хочуть надавати допомогу державам або акторам, які не є демократичними і протидіють світовому порядку.

"Саме військова хунта Малі вирішила зблизитися з Росією, і ми шкодуємо про це. Ми хочемо, щоб вони припинили це робити і замість цього зробили крок до свободи і демократії. Наша гуманітарна допомога, тобто надзвичайна допомога у вигляді продуктів харчування, води і медикаментів, залишиться в Малі, в той час як допомога на цілі розвитку буде допрацьовуватися", - зазначив Форссел.

Тепер Швеція переконається, що країни, з якими вона співпрацює, не підривають міжнародне право і не підтримують повномасштабну агресивну війну Росії проти України.

"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...