Карта Гепи бита: У Порошенка домоглися скасування перейменування проспекту Григоренка у Харкові на проспект Жукова

Харківський окружний адміністративний суд за позовом "Європейської Солідарності" визнав протиправним та скасував рішення Харківської міської ради про перейменування проспекту Григоренка на проспект Маршала Жукова. Про це повідомляє пресслужба фракції "Європейська солідарність", зазначають Патріоти України.

Рішення суду мотивоване тим, що Харківська міська рада ухвалила дане рішення зі значними порушеннями процедури. А саме, не було проведено його громадське обговорення, передбачене законодавством. Також проект рішення не був оприлюднений, відповідно до положень закону "Про доступ до публічної інформації".

"Європейська Солідарність" в позовній заяві наголошувала на тому, що окрім порушення процедури прийняття, дане рішення суперечить закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". Зазначений закон забороняє присвоювати об’єктам імена або псевдоніми осіб, які обіймали керівні посади у комуністичній партії, вищих органах влади та управління СРСР, УРСР. Георгій Жуков обіймав керівні посади у комуністичній партії, а саме посаду члена президії ЦК КПРС та посади в вищих органах влади та управління СРСР, зокрема, посаду Міністра оборони СРСР. Тому чинне законодавство України забороняє присвоювати об’єктам права власності та географічним об’єктам ім’я Жукова Г. К.

"Європейська Солідарність" наголошує на необхідності дотримання закону про декомунізацію, який був ухвалений Верховною Радою восьмого скликання.

Нагадаємо, харківська територіальна організація партії "Європейська Солідарність" подала позов до Харківського окружного адміністративного суду про визнання протиправним та скасування рішення міської ради, яка повернула проспектові імені українського правозахисника Петра Григоренка ім’я радянського маршала Жукова.

25 червня на проспекті Григоренка в Харкові пізно ввечері (близько 23:00) почали змінювати таблички з ім’ям Григоренка на таблички з ім’ям Жукова.

19 червня Харківська міська рада підтримала повернення проспекту Петра Григоренка імені радянського маршала Георгія Жукова.

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....

"У Росії немає ресурсу захопити Часів Яр у квітні": Військовий експерт оцінив плани і можливості ворога

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Після окупації Авдіївки російські окупанти націлились на ще одне місто в Донецькій області. Йдеться про Часів Яр. Але військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив, що РФ ризиковано проводити наступальні дії на Ч...