"Картковий будиночок" по-українськи: Нардеп Микола Тищенко задекларував подарунок на 12,6 млн грн від колишньої дружини

Як можна піти від жінки, котра віддає більше, ніж має статків, питання риторичне

Скандальний нардеп Микола Тищенко задекларував подарунок на 12,63 мільйона гривень від своєї колишньої дружини Алли Барановської. Про це свідчить повідомлення про суттєві зміни в майновому стані Тищенка, оприлюднене у Єдиному державному реєстрі декларацій.

Згідно із повідомленням, депутат отримав подарунок у грошовій формі 15 лютого.

Щорічну декларацію за 2023 рік Тищенко ще не подав. У декларації за 2022 рік він вказував Аллу Барановську своєю дружиною. Відомо, що вони подали заяву на розлучення у листопаді 2023 року, напередодні відкриття реєстру електронних декларацій.

За 2022 рік Тищенко декларував 489 тис. грн зарплати народного депутата, а Барановська – 5,96 млн грн від зайняття підприємницькою діяльністю.

Депутат також декларував близько 40 тисяч гривень на рахунках в українських банках, $1,5 тис. – на рахунку у Bank of America, а також $40 тис., 242 тисячі євро та 5,68 млн грн готівкою. Барановська зберігала готівкою $290 тис. та 9,15 млн грн.

Читайте також: НАЗК перевірить скандального нардепа Тищенка через записані на його менеджера новий маєток та авто (оновлено)

Як повідомлялося, наприкінці листопада минулого року журналісти з'ясували, що Микола Тищенко та його дружина регулярно користуються мікроавтобусом, який офіційно належить колишньому керівнику ресторану Миколи Тищенка "Велюр" – Сергію Вакальчуку.

На нього ж за один день під час повномасштабної війни оформили декілька об’єктів нерухомого майна вартістю у понад мільйон доларів. При цьому спосіб життя Сергія Вакальчука не відповідає такому рівню витрат на придбання рухомого і нерухомого майна. Ймовірно, на Вакальчука просто офіційно оформили майно, яким в реальності може користуватися народний депутат України Микола Тищенко.

Тищенка називають кумом голови Офісу президента Андрія Єрмака, він відомий участю у цілій низці політичних скандалів. Крім того, його оточення значно збагатилося за роки депутатства Тищенка.

На початку 2023 року партія "Слуга народу" виключила Тищенка зі свого складу за відпочинок у Тайланді під час повномасштабного вторгнення, проте він зберіг статус нардепа.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Мадждал-Шамса і вбили принаймні 10 осіб, повідомляють ізраїльські ЗМІ у суботу, 27 липня. . Відомо, що ракети впали біля місцевого стадіону, т...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...