Картопляний фюрер до чогось готується? Літак Лукашенка вилетів у бік Росії та повернувся до Мінська

За припущеннями журналістів, це міг бути контрольний обліт літака екіпажем.

Сьогодні літак президента Білорусі Лукашенка виконав кілька незрозумілих маневрів в повітрі. Про це з посиланням на дані сервісу Radarbox повідомляє 42.TUT.BY, передають Патріоти України.

Як повідомляється, літак Boeing-737, на якому під час візитів літає Лукашенко злетів, з Національного аеропорту Мінськ і відправився на схід, а потім розвернувся назад до білоруської столиці. Після цього літак полетів в західному напрямку, розвернувся і знову повернувся до аеропорту.

За даними журналістів, це міг бути контрольний обліт літака екіпажем. Такі обльоти робляться, якщо борт деякий час не літав, щоб перевірити коректність роботи систем літака. Згідно з офіційною інформацією, в авіаційному парку Лукашенко значилися Boeing 737-800 / BBJ2 EW-001PA, Bombardier Challenger 850 EW-301PJ, Як-40 EW-88187, вертоліт Мі-8 EW-25049.

Однак прес-служба президента Білорусі раніше повідомляла, що у глави республіки ніколи не було приватних літаків. Ще не відомо, хто саме полетів на цьому борту. Немає інформації й про те, чи перебував на ньому сам Лукашенко. Швидше за все, президента там не було, тому що сьогодні проходить засідання Радбезу.

Все відчутніше: Удари України по російських НПЗ роблять те, чого не зробили санкції Заходу, - Foreign Affairs

середа, 8 травень 2024, 15:59

Сили України від жовтня 2023 року завдали щонайменше 20 ударів по нафтопереробних заводах на території Росії. Українські посадовці з питань безпеки наголошують – метою цих атак є припинення постачання палива російським військовим і скорочення експортни...

Російська ДРГ намагалася проникнути на Харківщину: У ОСУВ "Хортиця" розкрили подробиці

середа, 8 травень 2024, 15:47

Диверсійно-розвідувальна група ворога чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України біля села Пильна Харківської області. Втім, українські захисники вчасно виявили диверсантів, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання ...