"Картина зовсім інша": Українські аналітики звинувачують владу в нереалістичних новинах з поля бою, - СNN

Аналітики вважають, що повідомлення про окремі інциденти можуть маскувати загальну картину на фронті, передають Патріоти України.

Як пише CNN, російські війська досягли успіхів щонайменше в трьох точках на східному напрямку українського фронту. Тактичні наступи Росії тепер відбуваються щодня і відображають новий темп на полі бою. На цьому тлі військові блогери та аналітики критикують повідомлення з офіційних джерел про втрати України, звинувачуючи їх у нереалістичності.

Одне з головних зусиль Росії зосереджено в Донецькій області, де, за даними моніторингової групи DeepState, російські війська просуваються вперед у восьми різних місцях уздовж лінії фронту. В іншому місці, приблизно за 180 км на північ, російські війська також домоглися своїх перших успіхів майже за три місяці на тій частині лінії фронту, яка врізається в Харківську область.

"При цьому в міру виведення військ і накопичення втрат військові блогери націлюють критику на офіційні українські повідомлення, звинувачуючи збройні сили у дедалі нереалістичніших новинах з поля бою".

Так, DeepState у своєму дописі в Telegram опублікував графічне відео, на якому російський солдат загинув унаслідок удару безпілотника в селі Соловйове, але використав цей ролик, щоб довести, що окремі інциденти можуть маскувати загальну картину, в чому моніторингова група звинуватила військових.

"Можна із задоволенням дивитися вічно відео, як російського (солдата) розривають на шматки. Але поруч є ще одна локація, яка потребує уваги: росіяни спокійно пересуваються селом, тримаючи його під контролем. Сили оборони завдають їм вогневої шкоди, і можна хоч мільярд разів повторювати (по національному телебаченню), що дві третини села перебуває під контролем українських військових, але картина реальності зовсім інша", - пише DeepState.

Минулого тижня сайт моніторингу подав аналогічну скаргу на військових, звинувативши "деяких представників" у некомпетентності, пише CNN.

Командувач української армії Олександр Сирський відповів на ці побоювання у своєму повідомленні в Telegram у неділю, припустивши, що непорозуміння виникли через нестабільність розвитку подій. Але при цьому Сирський також визнав, що загальна ситуація в Україні погіршилася.

Багато західних аналітиків, а також українські офіційні особи розглядають нинішнє нарощування темпів дій Росії як провісник великої спроби наступу пізніше цієї весни. Передбачається також, що Москва хоче скористатися своєю значною перевагою в боєприпасах до того, як поставки зі США доберуться до лінії фронту, зазначає CNN.

Ляпас! Іран не покликав Росію на похорон Раїсі, - Пєсков

вівторок, 21 травень 2024, 9:40

Іран не покликав Росію на прощання з президентом Ібрагімом Раїсі, який загинув внаслідок авіакатастрофи. Про це заявив прес-секретар правителя РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков у коментарі російським ЗМІ. За його словами, іранська сторона також не про...

У Путіна мінус друг: Смерть Раїсі матиме важкі наслідки для зміни верховного лідера Ірану, - ISW

вівторок, 21 травень 2024, 8:30

Смерть президента Ірану Ібрагіма Раїсі матиме важкі наслідки для передачі влади верховного лідера, пише ISW. За даними інституту, Раїсі вважали одним із головних претендентів на те, щоб змінити Алі Хаменеї на посаді верховного лідера Ірану. Хаменеї пр...