"Картинка з реальністю не сходиться": Полонений окупант поскаржився, що в Росії його обдурили (відео)

Українські воїни на Запорізькому напрямку взяли в полон чергового російського окупанта. Мобілізований Рижов Сергій Анатолійович 1977 р. н. зі 143-го мотострілецького полку ЗС РФ поскаржився на обман із боку російських командирів як із обіцянками про місце служби, так і з обіцяними виплатами, передають Патріоти України.

Опинившись у полоні, окупант звернувся до своїх співвітчизників із закликом "сидіти вдома, біля дружини та дітей, якщо голова на плечах є". Відео зі скаргами росіянина є у розпорядженні OBOZ.UA.

Окупант розповів, що повістку йому вручили, коли він після роботи "випивав із мужиками у гаражі". Наступного ж дня росіянин вирушив до військкомату. Там, згадує він, у нього взяли мазок на коронавірус і без будь-якої медкомісії визнали придатним до відправлення на фронт.

"У вас, каже, сумка із собою? Ні, відповідаю. "Вам дві години вистачить?"... Пішов, зібрав сумку, сіли в автобус – і відвезли", – розповів він.

У полон росіянин потрапив разом з іншими загарбниками прямо з позиції, куди їх відправили за добу до того. "Ввечері прийшов сержант, каже: ти і ти – збирайтеся, завтра вранці підете. Не питання. З 4 ранку сиділи чекали. Ні супровідників, нікого, нічого немає, ніхто нічого до пуття не пояснив. Пішли ми, якось знайшли цей бліндаж, уже після 2-ї... Я у того, кого міняли, запитав: у чому наше завдання? Навіщо ми тут узагалі перебуватимемо? "Ваше завдання – просто посидіти". Добу ми просиділи. А на другу добу прийшли та взяли нас (українські військовослужбовці. – Ред.). Сказали: будете поводитися пристойно, нічого з вами не станеться", – заявив полонений.

Він додав, що чинити опір українським воїнам у нього й гадки не було."Ми вийшли – і все нормально. Нас привели – і ось. Не чинили опір, нічого. Сенс опиратися, якщо ми, як м'ясо, в натурі, там сиділи. З нашими цими командирами, я не знаю", – плутано спробував сформулювати свої думки росіянин.

Він також розповів, що не все так просто у російській армії і з обіцяними виплатами, якими російське командування заманює на війну загарбників, які бажають підзаробити.

"Виплати? Знаєте, декому нормально платять, комусь затримують... Все одно когось обманюють", – сказав він, додавши, що орім обману з грошима командири брешуть мобілізованим і про те, де вони будуть служити. Тож здебільшого замість обіцяної "другої лінії" загарбники опиняються на самому "передку".

Також окупант, чи щось усвідомивши, чи просто намагаючись врятувати собі життя, заявив, що після приїзду в Україну в нього, як і в багатьох інших, з'явилося розуміння, що "картинка з телевізора з реальністю не сходиться".

"Не варто (слухати. – Ред.) те, що нам ось це "тележать", по телевізору, за цією системою – це просто незрозуміло. Політика нашого президента. Для чого і навіщо, що і як? Що ми тут робимо взагалі? У натурі, "м'ясо". Чесно, я ось так от вважаю: паскудне м'ясо. І посилають, як м'ясо. Йди! Куди? Чому? З чим? Нічого до ладу не дали. Дали із собою на дві доби банку консервів, банку ікри кабачкової. А чим відкривати? Ложка, не ложка... Ти сам це все "народиш"? І розігріти нема на чому. Дві доби ти сидиш у цій землі, миші по тобі постійно стрибають", – поскаржився окупант.

Він також закликав співвітчизників не спокушатися "легкими", як їм здається, грошима – і не йти на війну. "Тож не знаю, мужики, якщо у вас є своя голова на плечах – краще сидіть удома, біля дружини, біля дітей", – заявив він.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...