"Кат Алеппо" завалить позиції ЗСУ тілами орків: Експерт пояснив методи командувача наступом РФ

Російський генерал Олександр Дворніков, якого в РФ нещодавно призначили командувачем усієї операції вторгнення в Україну, раніше прославився жорстокими атаками на мирних жителів під час бойових дій в Сирії. Через проявлену в Сирії жорстокість його тепер називають "катом Алеппо" або "м'ясником Алеппо". Про це розповів військовий експерт Юрій Федоров в інтерв’ю "Обозревателю", передають Патріоти України.

Федоров розповів, якими методами Дворніков може діяти під час війни Росії в Україні і пояснив, чим ситуація в нашій державі відрізняється від тієї, яка була в Сирії.

"Про нього говорять як про генерала жуківської формації, тобто він може завалювати й завалюватиме трупами своїх солдатів позиції противника в умовах наступу. Коли він командував у Сирії російським угрупуванням, він використав його для бомбардувань. Поки він командував, російські літаки справді бомбили населені пункти, які перебували під контролем повстанців, зокрема місто Алеппо. За рахунок цього він отримав прізвисько "кат Алеппо" або "м'ясник Алеппо", – каже військовий експерт.

Ситуація в Україні зараз відрізняється від сирійської, каже Федоров, адже сирійські повстанці не мали тоді і не мають зараз жодних засобів протиповітряної оборони. Російська авіація бомбила їх цілком безкарно.

"Зараз я не впевнений, що авіація зможе так само безкарно бомбити Україну. Я навіть упевнений, що не зможе", – зазначає Федоров.

Українські військові від початку широкомасштабного вторгнення Росії на територію нашої держави збили уже понад 150 російських літаків. Для РФ це втрата не тільки і не стільки повітряних суден, як підготовлених пілотів.

"Не просто випускників, а льотчиків, які мають досвід участі у бойових діях, мають тривалий досвід підготовки, здатні ухилятися від засобів ППО, боротися з літаками противника тощо. Це льотчики дуже високої кваліфікації, як і скрізь у світі", – зазначає експерт.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...