Кат донецької "Ізоляції" втік з України і добивається політичного притулку у Франції, - Асєєв


Фігурант справи про тортури у в’язниці “Ізоляція” в тимчасово окупованому Донецьку Євген Бражников виїхав з України й попросив притулку у Франції. Про це в письмовому клопотанні повідомив його адвокат Віталій Гончаров, повідомляють Патріоти України.

Стороні обвинувачення нічого не відомо про місцеперебування Боржникова, який міг і не залишити Україну.

“Суддя Сергій Родіонов задовольнив прохання сторони обвинувачення та потерпілих про заміну захисника. Процес перебуває на підготовчій стадії вже пів року. У справі дев’ять потерпілих — колишніх в’язнів “Ізоляції””, — ідеться в повідомленні.

Інформацію про ймовірну втечу підозрюваного прокоментував журналіст Станіслав Асєєв, який є одним з потерпілих.

“Бражников є одним з основних обвинувачених у резонансній справі “Ізоляції”, яка тепер на всю Україну звучить. Він два роки фактично вільно пересувався територією України, за винятком проміжку в пів року. Як ми бачимо з тих документів, які ще вимагають підтвердження, і за моїми особистими даними, ця людина фактично втекла та ще й вимагає якогось статусу політвʼязня чи біженця. Я б хотів звернути вашу увагу, якщо можливо, щоб ми не затягували цю справу процесуально, і якщо можливо, поміняли адвоката Бражникова, бо якщо ця людина дійсно хворіє на коронавірус, то це можуть бути місяці. Ми не можемо собі дозволити, щоб підготовче засідання тривало декілька місяців і ми не змогли перейти до розгляду справи по суті”, — заявив він.

Нагадаємо, один з журналістів-розслідувачів групи Bellingcat Христо Грозєв заявив, що в’язниця “Ізоляція” в окупованому Донецьку контролюється спецслужбами Російської Федерації, які безпосередньо причетні до катувань полонених українців.

Як відомо, правоохоронці затримали у Києві “Палича” – керівника донецької катівні “Ізоляція” Дениса Куліковського.

Згодом Служба безпеки України оприлюднила окремі елементи свідчень терориста. Зокрема, він розповів про кураторів з ФСБ РФ та про те, як за їхньою вказівкою окупанти катували полонених українців.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...