Катастрофа можлива? В "Укргідроенерго" розповіли, чи може Київська ГЕС повторити долю Каховської

Укргідроенерго" вважає, що Росія не зможе зруйнувати дамби Київської або Канівської ГЕС, як це вона зробила з Каховською станцією. Про це виданню Forbes сказав гендиректор компанії Ігор Сирота, передають Патріоти України.

«Найбільші українські ГЕС практично неможливо зруйнувати ззовні. Тільки якщо скинути на них кілька авіаційних бомб — для цього росіяни мають залетіти на територію України на літаках. Київська та Канівська ГЕС розташовані в центрі України, далеко від лінії фронту, тому авіація ворога навряд чи зможе наблизитися. Це вкрай малоймовірний сценарій. Каховську ГЕС вони змогли підірвати зсередини, тому що вона була ними окупована. Завезли туди сотні кілограмів вибухівки», — сказав він.

При цьому, Сирота зазначив, що навіть якби це сталося, катастрофічних наслідків не буде. У найгіршому випадку, «може затопити підвали в деяких районах Києва».

«У разі значного пошкодження від ракет може статися спрацювання водосховища — люди в наближених населених пунктах залишаться без води. Але катастрофічних наслідків, як на Херсонщині, не буде. Кілька ракетних ударів в одне місце можуть пробити отвір у дамбі, звідки виходитиме вода. У Каховській ГЕС була практично зруйнована вся станція і 12 водозливних затворів. Це був дуже великий витік. Такого ракетними ударами досягти неможливо», — сказав Сирота.

Раніше повідомлялося, що представниця російського МЗС Марія Захарова заявила про те, що Україна нібито готує знищення дамб Київської ГЕС і Канівського водосховища, щоб звинуватити Росію. Міністерство закордонних справ України назвало цю заяву абсурдом.

У красунчика Еммануеля нова президентська автівка: Емманюель Макрон пересів на спортивний кросовер Renault (фото)

вівторок, 16 липень 2024, 20:59

Емманюель Макрон отримав новий службовий автомобіль. На парад до Дня взяття Бастилії президент Франції прибув на спортивному кросовері Renault Rafale. Про автомобіль розповіли на сайті автовиробника, зазначають Патріоти України. Президентське авто Емма...

Прямо як в часи адміністрування Банковою Медведчука та Портнова: Нацполіція не побачила криміналу у "темниках" на Укрінформі

вівторок, 16 липень 2024, 20:15

Головне управління Національної поліції у Києві не знайшло підстав для відкриття кримінального провадження щодо "темників" у державному інформаційному агентстві "Укрінформ". Про відповідь поліції на депутатське звернення голови Комітету Верховної Рад...