Катастрофи - питання часу: Росіяни літають на крадених західних літаках без технічного обслуговування

Польоти на літаках західного виробництва, які все ще здійснює Росія, стають вкрай небезпечними. І це турбує авіаційна влада Європейського Союзу. Такі повітряні судна продовжують літати всередині РФ без належного обслуговування та доступу до запчастин. Про це заявив виконавчий директор Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA) Патрік Кі, передають Патріоти України із посиланням на Reuters.

За словами Кі, він "дуже стурбований" ситуацією, що склалася. "Це дуже небезпечно", – заявив Кі. Він додав, що EASA не має достовірних даних про багато літаків, що літають у Росії.

Не виключено, що у них виникли серйозні проблеми з безпекою. І з часом ці ризики лише зростають. Кі впевнений: передбачити, коли почнуться трагедії, неможливо.

"Через шість місяців? Через рік? Хто знає", – сказав Кі. Він також зазначив, що вже надходили повідомлення про розбирання літаків у РФ на деталі.

Ще на початку Boeing та Airbus заявили про припинення постачання запчастин російським перевізникам. Це, втім, не завадило Кремлю відмовитись повернути літаки лізингодавцям, тобто по суті вкрасти їх.

Після цього країни Заходу заборонили польоти західних літаків, що залишилися у Росії, межі РФ. За даними ЗМІ, аналогічне рішення ухвалив навіть Китай.

У США також заявили, що будь-яка дозаправка, технічне обслуговування, ремонт, постачання запчастин для цих літаків порушують експортний контроль США. Компанії, які здійснюють такі дії, можуть бути покарані за американськими законами.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...