Катували, незважаючи на втрату руки і ноги: Розвідник, який захищав Маріуполь, розповів про російський полон


Український розвідник із 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС України 20-річний Роман Городенський боронив від російських окупантів український Маріуполь. Він дістав важке поранення, внаслідок якого втратив руку та ногу, та потрапив у полон до загарбників, які катували воїна, попри його важкий стан, передають Патріоти України.

"Ми в тяжкому стані, а вони нас допитують. Ну це смішно. Ну куди ми втечемо, якщо там хлопці без ніг, без рук, і навіть відсіч не зможемо їм дати!? Тому вони думають, що вони залякують, що вони такі "красавци", звірі, а насправді вони просто себе нижче плінтуса ставлять такою поведінкою", – зазначив розвідник.

Загарбники гасили об тіло військовополоненого недопалки та катували його електрошокером, а також завдавали поранень викруткою.

"Знеболюючих немає, він мене шокером б'є, а мені трішки легше стає, бо біль переходить в іншу частину тіла. Він (російський окупант – ред.) біситься через це, виходить, покурив і приносить стяжки", – сказав розвідник.

Він розповів, що ногу після поранення йому ампутували одразу, а от руку ще намагалися врятувати. Коли ж Роман потрапив у полон, його відвезли до лікарні в окупованому Новоазовську. Там медики не надали йому належну допомогу, а лиш змінили пов'язку, зрештою у військового почалося зараження крові.

Зараз Роман вже став на ноги, він тренується впевнено ходити та мріє про біонічний протез руки. Також хлопець чекає на повернення з полону побратимів, бо наразі з його роти повернулися лише двоє людей.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...