Катували струмом та топили у воді: Мешканці Херсона розповіли про жахи російської окупації

Російські окупаційні війська коїли небувалі звірства проти мирного населення Херсона. Люди з жахом згадують часи, коли загарбники прийшли на їхню землю і провели там більше 8 місяців, передають Патріоти України.

З мешканцями Херсона поспілкувалися журналісти британського телеканалу Sky News. Так, один з місцевих жителів на ім'я Валерій розповів про те, що нещасним людям довелося пережити. Чоловік показав в'язницю, де з нього та інших цивільних знущалися російські окупанти.

"У 20 камерах було понад 180 ув'язнених. Щодня людей катували. Якщо ви увійдете до в'язниці і побачите, що вони написали на стінах, ви побачите, як сильно вони нас ненавиділи", - розповідає Валерій.

Сам Валерій був успішним бізнесменом до того, як загарбники кинули його до в'язниці. Причиною стало те, що чоловік чинив опір окупантам, коли ті грабували його офіс. Тоді росіяни ще не знали, що їхні злочини були зафіксовані камерами відеоспостереження.

Але, на превеликий подив, Валерій вважає себе щасливим, оскільки, за його словами, інших в'язнів катували набагато гірше.

"Їх жорстоко катували. Їх били струмом. Вони топили людей у воді. Вони різали людей. Вони робили такі речі, що мені важко уявити, як це може це зробити будь-яка людина", - розповідає Валерій.

Інший місцевий мешканець на ім'я Андрій розповідає, що люди у сусідніх будинках чули жахливі крики, які долинали із в'язниці. "Це було жахливо. Вони ґвалтували тут дівчат. Потім приводили сюди чоловіків, били їх і вбивали", - розповів він.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...