"Катували задля забави": Звільнені британці розповіли про тортури в російському полоні

22 вересня пʼятеро звільнених громадян Великої Британії - Ейден Аслін, Шон Піннер, Джон Хардінг, Ділан Хіллі та Ендрю Хілл - повернулися додому. Британці стали частиною великого обміну полоненими між Росією та Україною, передають Патріоти України.

Громадяни Великої Британії, які повернулися з російського полону, в інтервʼю виданню Daily Mail розповіли, як росіяни піддавали їх тортурам: били, різали ножем, інсценували смертну кару та підключали до електричного струму.

Полонені кажуть, що на борту літака дорогою до Саудівської Аравії вони вперше за кілька місяців їли "справжню їжу".

Ще один британець потрапив до російського полону. Він - парамедик, який останніми роками служив у полку "Азов" Національної гвардії України.

За його словами, він сильно схуд у полоні, оскільки їх тримали в тюремній камері по 23 години на добу. Також, за його словами, росіяни "дуже винахідливі", коли йдеться про тортури.

Вони переобладнали старий телефон таким чином, що військовополонений набирав на ньому номер, а коли циферблат повертався на місце, то бив електричним струмом.

"Були побиття, удари струмом і ще раз побиття. Один хлопець отримав ножове поранення в ногу, після чого його зашили. Думаю, нас катували задля забави", — пригадав Хардінг.

За його словами, побиття могли тривати кілька годин. Видання пише, що британці також зазнавали психологічних тортур. Як розповів Хардінг, охоронці навіть змусили його перед розстрілом записати прощальне відео для доньки.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...