"Казахстан зараз стрімко вибиває ніжку в російської табуретки", - Олена Кудренко

"За нашими оцінками, РФ втратила понад 30% своєї боєздатності” (начальник штабу оборони Великої Британії адмірал Тоні Радакін). І ось в цей час росію дуже варто рвати на шматки. Якби Лукашенко був таким же амбіційним, як Токаєв, і заздалегідь не ставив би на одну конячку (Росію), то зараз міг би мати більш цікаві позиції. Натомість саме Казахстан стрімко вибиває ніжку в російської табуретки", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Спочатку він відмовився доєднатися до нападу на Україну. Потім він побачив, що Україна - це серйозна пастка для росіян, і не визнав так звану незалежність так званих республік - окупованого Донбасу. Тепер він може зайняти місця на ринках, які раніше займала росія.

Європейський союз є торгівельним партнером Казахстану, на долю якого випадає 40% зовнішньої торгівлі країни. ЄС також є суттєвим інвестором Казахстану (це 48% від загальних прямих інвестицій у країну).

Поки російська армія грабує бази відпочинку на півдні України, а гвалтування українських дітей та жінок, та й чоловіків є важливішим для такої армії заняттям, ніж відповідність якійсь честі та гідності, від росії саме час відвертатися та налагоджувати стосунки з більш впливовими гравцями. З якими можна заробити гроші, не боятися бути знищеними, можна розраховувати на виконання домовленостей, а не тільки гинути від відсічі ЗСУ, "защіщая родіну на дільніх рубєжах".

Тільки що почула, що й Китай наче поглине російські території десь в 2025 році (за думкою деяких політологів), і можливо самому Китаю знадобляться європейські гроші (бо в нього назрівають деякі проблеми) - і росія тут ні сіла ні впала, щоб перейматися її забаганками. Цікаві часи настали".

Ворог повернувся до тактики "мʼясних штурмів": У ЗСУ розповіли про ситуацію на Авдіївському напрямку

п’ятниця, 10 травень 2024, 9:14

На Авдіївському напрямку війська РФ повернулися до тактики "мʼясних штурмів". Сили оборони України активно ліквідовують там як живу силу ворога, так і його бронетехніку, зокрема й сучасні танки Т-90.Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомил...

Путін кидає у бій останні резерви: За даними американської розвідки в найближчі тижні російські загарбники посилять атаки в Україні - CNN

п’ятниця, 10 травень 2024, 8:48

Тривають пекельні перегони, чи отримає Україна раніше зброю, чи окупанти прославлять українську оборону. У найближчі кілька тижнів Росія посилить наземні та повітряні атаки на Україну, використовуючи час, коли ще не надійшла військова допомога США. Про...