Казахстан засудив визнання Путіним "ЛДНР" і не відправлятиме своїв миротворців у складі ОДКБ на Донбас

У зовнішньополітичному відомстві Республіки Казахстан запевнили, що не підтримають рішення Путіна щодо незалежності ОРДЛО, передають Патріоти України.

У Нур-Султані навіть не порушуватиметься питання про визнання псевдореспублік на окупованих територіях Донбасу. Мухтар Тлеуберді, який очолює МЗС, заявив, що країна не нехтуватиме основами міжнародного права та головними принципами статуту Організації Об'єднаних Націй.

Офіційна позиція Нур-Султана щодо цієї ситуації буде оприлюднена після засідання Ради безпеки. Крім того, головний дипломат виключив можливість надсилання сил ОДКБ на територію "ЛДНР". Це суперечить Статуту об'єднання. Військові чи миротворчі місії ОДКБ можуть застосовуватись лише у межах країн-учасниць. Схід України туди не входить.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...