"Казали, що з Росією у нас буде краще": Голова Донецької ОВА розказав, як йому дзвонили з ФСБ

а початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії постійно телефонувала Дмитру Філашкіну, коли він ще працював заступником голови облдержадміністрації. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів голова Донецької обласної військової адміністрації, передають Патріоти України.

Філашкін зауважив, що з ФСБ телефонували усім, хто займав керівні посади у громадах Донеччини. Вони пропонували перейти на бік РФ. «Пропонували перейти на їхній бік, казали, що з Росією у нас буде краще, ніж є зараз. Я потім всіх заблокував на телефоні. Послав у напрямку російського корабля і заблокував», – заявив Філашкін.

Очільник ОВА додав, що наразі ніхто не пропонує перейти на бік Росії, адже знають його позицію: «Зараз уже ані до мене, ані до колег ніхто з такими пропозиціями не звертається. Майже всі керівники, які керують населеними пунктами на лінії фронту, – це правоохоронці, зокрема представники Служби безпеки. Я все життя пропрацював у правоохоронному блоці, тому точно знаю, що зараз таких дзвінків від окупантів, сигналів якихось від них немає. Вони знають нашу позицію і тому перестали дзвонити».

Нагадаємо, що в інтерв’ю «Главкому» начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін розповів, що Донеччині ухвалили рішення про примусову евакуацію дітей з їхніми батьками або законними представниками з окремих населених пунктів Селидівської, Гродівської, Курахівської, Мирноградської, Новогродівської та Іллінівської громади.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...