Казан з "московською жабою" ​продовжують підігрівати: "Байден дотискатиме Путіна, це тільки перша хвиля санкцій", - Клімкін

США почали кампанію по "упокорення" Кремля. Санкції, які Вашингтон ввів 15 квітня проти Росії, - це тільки початок. США мають намір "дотиснути" Кремль. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін, зазначають Патріоти України.

Дипломат назвав "класними" нові американські санкції, які вдарили по російському державному боргу. Він звернув увагу на те, що в указі Байдена по обмежувальним заходам було слово "стратегічний". Це, зі слів екс-голови МЗС України, говорить про те, що США почали реалізовувати стратегію з упокорення агресора.

"Санкції сфокусовані ... перш за все на те, щоб ускладни Росії рефінансування її держборгу. Нагадаю, що в минулому році це було 4,4% ... Все досить серйозно", - заявив досвідчений міжнародник.

Важливим, з його слів, є те, що американці поки відмовилися від найбільш "пекельного" варіанту санкцій проти найближчого оточення президента РФ, активів цих осіб, а також проти високотехнологічного експорту. "США залишили це на перспективу", - запевнив Клімкін.

Він нагадав, що у Вашингтоні пообіцяли Москві жорстку відповідь на загрозу нацбезпеці не тільки США і її союзникам, а й партнерам. Треба розуміти, що в такого роду повідомленнях кожне слово ретельно зважено та продумане. Раз мова не обмежується, самими США та їх союзниками, то попередження Кремлю стосується, в тому числі, такого видного партнера як Україна. США починають жорстку боротьбу з російською агресією, впевнений колишній глава МЗС України.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...