"Казанський кремль - чудове диво світу": Генсек ООН Гутерреш розхвалив саміт БРІКС у Росії, закривши очі на вбивства українців

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй (ООН) Антоніу Гутерреш похвально висловився щодо саміту БРІКС, який відбувся у російській Казані 22-24 жовтня. Він назвав "дивом світу" архітектурні будівлі міста, де Кремль зібрав своїх "союзників", передають Патріоти України.

Заяву дипломата опублікував російський пропагандист та журналіст телеканалу "Росія" Павло Зарубін. Примітно, що відео він виклав у мережу через три дні після заходу.

Стверджується, що в межах свого візиту до російської Казані (Республіка Татарстан) Гутерреш почав нахвалювати історико-архітектурний комплекс міста, який називається кремлем, а також назвав саміт БРІКС "дуже важливою" подією.

"Мені довелося відвідати Казанський кремль – це чудове диво світу. Я вважаю, що всі саміти, на яких відбувається єднання країн, є дуже важливими. Завдяки цьому вирішуються глобальні проблеми у світі", – нібито сказав Гутерреш, посміхаючись на камеру пропагандисту.

Варто зазначити, що голос перекладача-рупора Кремля на відео сильно заглушує промову генсека ООН. Тому не факт, що той сказав саме так – у стилі кремлівської методички.

Однак сама присутність Гутерреша на цьому заході є показовою, вона стала першою його поїздкою до Росії з квітня 2022 року. МЗС України розкритикувало ідею візиту генсека ООН, який відхилив запрошення на Глобальний саміт миру в Швейцарії, але прийняв запрошення від російського диктатора на захід у Казані. Так само візит представника міжнародної організації на саміт БРІКС викликав хвилю обурення серед політиків і дипломатів на Заході, які назвали його дії підіграванням Путіну.

ЗСУ на Донеччині знищили нову радіолокаційну станцію окупантів "Гармонь-М" (фото)

понеділок, 28 жовтень 2024, 13:50

На Краматорському напрямку українські захисники завдали удару по російських позиціях і знищили сучасну радіолокаційну станцію "Гармонь-М". Про це повідомила прес-служба ОСУВ "Хортиця", передають Патріоти України. Радіолокаційна станція "Гармонь-М" з бе...

Був позбавлений статусу в рамках кримінальної справи: Депутат Полтавської облради через суд поновив інвалідність

понеділок, 28 жовтень 2024, 13:15

Депутат Полтавської обласної ради Андрій Удовиченко від фракції “Рідне місто” через суд поновив статус людини з інвалідністю, якого був позбавлений в рамках кримінальної справи. Про це пише видання “Полтавщина”, посилаючись на рішення Другого апеляційн...