Не просто окупація: Казанський розкрив можливі цілі Росії у війні на Донбасі


Представник України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі, журналіст Денис Казанський заявив, що головна мета Росії в окупації українських територій - створення у країні осередків нестабільності. Про це він розповів у ефірі "Україна 24", передають Патріоти України.

За словами Казанського, в Росії постійно підкреслюють, що вважають своїми всю Донецьку та Луганську область, і періодично погрожують вийти намежі областей.

"Ми не бачимо з того боку намірів повністю припинити вогонь і ситуацію заморозити. Напевно, Росія і затівала її не для того, щоб заморозити. Цілі Росії ж не в тому, щоб ці шматки території за собою якимось чином застовпити. Навіть якщо розглядати варіант Пріднестровізаціі, виникає питання: навіщо? Навіщо їм це утримувати й нескінченно вкладати туди гроші? Тому я не розумію, які інші цілі Росії, крім того, щоб постійно створювати в Україні цей осередок нестабільності. У цьому головна проблема. Ми могли б обговорювати варіант заморозки, якби на нього була згодна інша сторона", – розповів Казанський.

Крім того, за його словами, зрушень зі сторони терористів у встановленні миру немає. Йдеться саме про бойові дії. Казанський також повідомив, що, навпаки часто звучать заяви про приведення військ у нібито повну боєготовність.

"Проблема в тому, що з того боку немає ніяких зрушень до того, що цей конфлікт має закінчитися, саме гаряча фаза, яка стосується обстрілів, бойових дій. Навпаки, на початку червня ми чули, що вони привели війська в бойову готовність, щоб нібито наступати і зрушувати лінію розмежування вглиб України. Це був блеф, але такі заяви звучать регулярно", – сказав він.

Розгром ворога під Новомихайлівкою був феєричним: Як БТРи окупантів злітали в повітря (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:56

Десантники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ показали чергове відображення російського штурму в районі Новомихайлівки, передають Патріоти України. На кадрах показано невдалу спробу росіян здійснити швидкий штурм позицій українських захисників...

Готують наступ? Росія створила нове угруповання військ - де воно діє

вівторок, 16 квітень 2024, 7:49

Окупаційні війська Росії створили нове угруповання "Сєвєр", яке вже виконує бойові завдання на Бєлгородському напрямку. Вперше про "Сєвєр" згадали у зведенні Міноборони РФ 14 квітня, передають Патріоти України. "Інформаційний спротив" повідомив, що угр...