"Казати про смерть поки зарано": У розвідці підтвердили підрив авто колаборанта Ковальова

У Херсонській області підірвали автомобіль колаборанта Олексія Ковальова. Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов підтвердив цю інформацію. В ефірі єдиного телемарафону він запевнив, що автомобіль з Ковальовим точно підірвали. Проте наразі невідомо, в якому стані перебуває колаборант, повідомляють Патріоти України.

Підтвердження смерті Ковальова наразі немає

Нагадаємо, що 22 червня "агент НАБУ" Євген Шевченко поширив інформацію про те, що народний депутат та зрадник України Олексій Ковальов нібито "загинув" в результаті вибуху автомобіля на окупованій території Херсонщини. Але наразі це непідтверджена інформація.

"Автомобіль точно підірваний. В якому стані знаходиться цей колаборант і зрадник, зараз ми ще це з'ясуємо", – наголосив Буданов.

Українські партизани працюють

Буданов також розповів, що ГУР тісно співпрацює з українськими партизанами на тимчасово окупованих росією територіях. "Подивіться, наприклад, на зовсім звичні, скажімо так, випадки, які сталися в Херсонському регіоні за останні 4 дні. Це все наші люди, які співпрацюють з нашими силовими структурами", – сказав Буданов.

Керівник ГУР наголосив, що крок за кроком Україна звільнить свої території до кінця і вийде на ті кордони, які були станом на 1991 рік

Олексій Ковальов зрадив Україну та свою фракцію

  • У 2019 році Олексія Ковальова обрали народним депутатом 9 скликання по 186 округу (Херсонська область) від партії "Слуга народу". Того ж року з ним випливли перші скандали – зокрема він задекларував готівку у розмірі понад 6,5 мільйона гривень і не підтримав у комітеті законопроєкт про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості.
  • 28 квітня партія "Слуга народу" попросила СБУ провести розслідування щодо фактів та обставин перебування Ковальова на тимчасово захопленій території та його спілкування з окупаційними військами. На початку травня його виключили зі складу депутатської фракції "Слуга народу", проте він залишається депутатом. Вже всередині травня СБУ порушила справу на депутата.
  • 7 червня Ковальов сам зізнався, що вступив у співпрацю з російськими загарбниками на Херсонщині. Він заявив, що планується повномасштабна інтеграція аграріїв Херсонщини в економічну модель Росії.
  • Також він підтримав анексію регіону Росією, заявивши, що загарбники в області закріпились начебто "серйозно і надовго" і, мовляв, що "найтісніша інтеграція з Росією вже триває".

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...