Кажуть про гарантії: Україна не згодна з рішенням про перенесення "Євробачення-2023" і буде його оскаржувати

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляє, що Україна не погоджується з характером прийняття рішення Європейського мовного союзу щодо неможливості проведення Євробачення-2023 у нашій країні. Він вимагає додаткових переговорів, результат яких задовольнить обидві сторони, передають Патріоти України.

У своєму Telegram-каналі Ткаченко заявив, що Україна виконала всі умови для проведення Євробачення у країні-переможниці у зазначені терміни: "Ми надали відповіді та гарантії щодо норм безпеки та можливі місця проведення конкурсу". Він показав письмове звернення до Європейського мовного союзу.

"У відповідь на оприлюднену заяву Європейської мовної спілки щодо неможливості проведення Євробачення - 2023 в Україні, хочемо наголосити про наступне. Україна не згодна з характером прийняття такого рішення, коли нас поставили перед фактом без обговорень можливостей інших варіантів. Та вважає, що має всі підстави на проведення подальших перемовин та знаходження спільного рішення, яке буде задовольняти всі сторони. Ми чесно виграли Євробачення-2022 та виконали наразі всі умови в зазначені терміни щодо процесу погодження його проведення в Україні – надали відповіді та гарантії по безпекових нормах та можливі місця проведення конкурсу", – йдеться у повідомленні.

Ткаченко зазначив, що проведення Євробачення в Україні стане показником того, що нашу країну сьогодні підтримує весь світ. "Проведення Євробачення - 2023 в Україні - це потужний сигнал для всього світу, що він підтримує Україну зараз. Ми будемо вимагати змінити це рішення, тому що вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе зобов’язання, про що було неодноразово наголошено Європейській мовній спілці. Тому ми вимагаємо додаткових перемовин щодо проведення Євробачення – 2023 в Україн", – наголосив міністр.

Відпрацювали влучно: Розвідники знищили техніку та польовий склад РФ на Запорізькому напрямку (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 10:57

Українські розвідники знищили до десяти одиниць техніки та польовий склад російських військових. Такі результати ГУР показало лише за дві доби, передають Патріоти України. "Горять "УАЗи" і "КамАЗи", пікап з туреллю (турельна установка, - ред), бензовоз...

Бояться намірів Путіна: Країни Балтії будують укріплення на кордоні з Росією, - Financial Times

четвер, 18 квітень 2024, 10:50

Естонія значно зміцнить східний кордон НАТО з Росією. Сотні посилених бункерів буде побудовано як частину нової оборонної лінії для захисту країн Балтії - і, як наслідок, всього західного оборонного альянсу - від нападу Росії, передають Патріоти Україн...