Кажуть, що 80 км достатньо: Пентагон не підтвердив передачу ЗСУ ракет для HIMARS дальністю 300 км

Станом на сьогодні Сполучені Штати поставляють Україні ракети для реактивних систем залпового вогню HIMARS з дальністю ураження 80 кілометрів. Про постачання більш далекобійних снарядів для РСЗВ поки не йдеться. Про це під час брифінгу в середу, 20 липня, заявив міністр оборони США Ллойд Остін, передають Патріоти України.

"Дальність ракет для HIMARS (що поставляються Україні, GMLRS — ред.) становить 80 кілометрів. Це досить велика дальність. Вони дуже ефективні", — сказав Остін.

Також глава Пентагону зазначив, що на сьогодні Збройні сили України отримали 12 систем HIMARS, а найближчим часом очікується постачання ще чотирьох таких машин. Усього США та партнери зобов'язалися передати ЗСУ 20 РСЗВ HIMARS, додав він.

Остін додав, що Пентагон регулярно перебуває в контакті з міністром оборони України Олексієм Резніковим та головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним, завдяки чому США знають потреби українських військ у повномасштабній війні проти України.

Зі свого боку, голова комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Марк Міллі на брифінгу заявив, що GMLRS дальністю 80 кілометрів, які ЗСУ використовують для HIMARS, повністю задовольняють потреби української армії.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, чи збирається США поставити Україні далекобійне озброєння, за допомогою якого ЗСУ могли б завдати удару по окупованому Криму або Керченському мосту (Кримському мосту), Остін заявив: "Те, що вони мають і з чим вони працюють, дає їм великі можливості". Міністр оборони США додав, що подальші поставки техніки українським військам залежатимуть від потреб Києва.

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...