Кажуть, що "для тактичних дослідницьких навчань": РФ перекинула в Ростовську область підрозділ морпіхів Каспійської флотилії

Росіяни стверджують, що мета таких дій – проведення "тактичних дослідницьких навчань" на полігонах поблизу кордону з Україною. Прес-служба Міноборони РФ пише, що планує задіяти підрозділи морської піхоти Каспійської флотилії та мотострілецькі підрозділи 58-ої армії Південного війського округу для проведення в Ростовській області "тактичного дослідницького навчання", передають Патріоти України.

Про деталі таких навчань говорять "обтічно" і "барвисто". Начебто планується задіяти до 600 морських піхотинців Каспійської флотилії та до 150 одиниць техніки та озброєння. Підрозділи "каспійських" морпіхів та мотострілецькі частини будуть включати в склад батальйонних тактичних груп, які мають виконати доволі широкий спектр задач.Мова зокрема перехід в наступ при бойовому зіткненні з "умовним противником"; перехід до оборони на широкій ділянці фронту за умови, що противник активно використовує ударні БПЛА; висадка повітряного тактичного десанту в тил противника, що виконує оборону.

Основним озброєнням "каспійських" морпіхів РФ будуть БТР-82А, придані артилерійські та мінометні підрозділи. Армійська і тактична авіація Південного військового округу буде виконувати повітряну підтримку таких дій.

Тут варто пригадати, що морська піхота Каспійської флотилії має принципово інші завдання, аніж дії на кордоні з Україною. Кремль має "тертя" з країнами, що омиваються водами Каспійського моря, тому зараз для усіх підрозділів Каспійської флотилії головне завдання – це імітація гегемонії РФ в регіоні.

Тому можна зробити таке припущення. РФ у цьому році активно проводила маневри своїх військ на кордоні з Україною, з метою психологічного та воєнно-політичного тиску на нашу державу, як приклад – ті ж навчання "Запад-2021". Але схоже, що такі маневри виснажили в першу чергу саму армію РФ, тому й довелось перекидати "свіжі" підкріплення аж з берегів Каспійського моря.

Джерело: Defense Express

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...