КБ "Луч" готове виробляти Р-360 "Нептун" серійно (фото)

Також у КБ планують розпочати роботу над новою модифікацією ракетного комплексу.

КБ «Луч» готове виробляти Р-360 «Нептун» серійно та розпочати роботу над новою модифікацією ракетного комплексу. Про це сьогодні, 17 червня, після державних випробувань вітчизняного ракетного комплексу Р-360 «Нептун» на полігоні Збройних Сил України «Алібей» заявив Генеральний директор Державного підприємства Державного Київського конструкторського бюро «Луч» Олег Коростельов, повідомляють Патріоти України.

− Це був фінішних етап цілого комплексу випробувань комплексів «Нептун», де ми працювали з бойовими виробами. Випробування були успішні, обидва вироби влучили у ціль. Умови випробувань цілого комплексу були різні. Температура, зовнішні коливання, метеорологічні умови. Перевірялась забезпечення роботи зв’язку на комплексі, польотного завдання виробу тощо. Цілі відігравали кораблі-мішені на відстані близько 80 км. Умови пуску штатні. Як виробник ми готові виробляти дані комплекси серійно та поставляти в ЗС. Питання постановки на озброєння, це вже більш юридичне та бюрократичне питання, яке залежить від генерального замовника.

– Для підготовки такого екіпажу, а ми вже готуємо екіпажі, знадобиться 2-3 місяці. Тому що з точки зору використання, комплекс доволі простий, − зазначив Генеральний директор Державного підприємства Державного Київського конструкторського бюро «Луч» Олег Коростельов. Також він додав, що КБ уже розпочало роботу над новою модифікацією даного комплексу. Наступний крок – зміна бази, а саме - для повітряного та корабельного варіантів.

Джерело: АрміяІнформ

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...