"Керченський бумеранг": Польща закрила легендарному російському вітрильнику допуск у свої води

​Уряд Польщі не дав згоди на вхід у польські територіальні води російському барку “Сєдов” через те, що на борту були курсанти з анексованої Керчі. Є сподівання, що прикладу Естонії та Польщі наслідуватимуть й інші держави.

“Рішення прем’єра негативне. Ми вважаємо, що допуск парусника у територіальні води Польщі суперечив би політиці поваги до територіальної цілісності України та невизнання анексії Криму”, — цитують прес-секретаря МЗС Польщі Єву Сувару Патріоти України з посиланням на Польську агенцію друку.

Також у МЗС Польщі нагадали про вимогу до Росії звільнити захоплених у листопаді 2018 року українських моряків.

Раніше російське навчальне судно “Сєдов” не отримало дозвіл на вхід до територіальних вод Естонії через присутність на борту тих самих 70 курсантів Керченського морського технологічного університету.

Варто зазначити, що цей чотирищогловий барк є одним з найбільших в світі вітрильних навчальних судів.Побудований в Німеччині 1921 року під ім'ям «Magdalene Vinnen II». В 1945 році переданий СРСР в якості репарації і перейменований на честь прославленого російського полярного дослідника Георгія Яковича Сєдова.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...