"Керівна посада" привабила: На Харківщині затримали зрадника, який допомагав окупантам будувати блокпости (фото)

У Балаклії на Харківщині затримали зрадника, який під час окупації підтримав росіян та запропонував їм свою допомогу. Чоловік давав вказівки на будівництво ворожих блокпостів і розфарбовування зупинок автотранспорту в російський триколор. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Зрадника призначили керівником створеного агресором місцевого "дорожно-ремонтного предприятия". Перебуваючи на посаді він організовував відновлення доріг для перекидання колон військової техніки РФ на східний фронт.

Також він постійно намагався залучати місцевих жителів до лав псевдоустанови. У разі згоди зрадник обіцяв лояльне відношення окупантів та зарплату в російських рублях. Після звільнення Балаклії зловмисник намагався "залягти на дно", але співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України - колабораційна діяльність.
Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...