Кернес перевертається в труні, Добкін - у кріслі: У Харкові російську мову позбавили статусу регіональної

Харківський окружний адміністративний суд позбавив російську мову статусу регіональної. Його було надано рішенням міськради від 2012 року за активного сприяння голови ХОДА Михайла Добкіна та мера Харкова Генадія Кернеса, зазначають Патріоти України.

Про це у Facebook повідомив один з ініціаторів звернення Святослав Літинський. Він також оприлюднив витяг із рішення суду.

"Чотири роки судів, три судові провадження – і це сталося. У Харкові скасовано регіональну мову. Чотири роки знадобилося Харківській обласній прокуратурі, щоб виконати наші клопотання і численні рішення судів та подати відповідний позов", – пояснив Літинський.

Так суд визнав протиправним і недійсним рішення Харківської міськради "Про реалізацію положень закону про засади державної мовної політики".

Зазначимо, що статус регіональної російська мова отримала завдяки закону Колесніченка-Ківалова, який у 2018 році було визнано неконституційним.

Рішення суду про російську мову в Харкові.
Пост Святослава Літинського.


На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...