Кернес поки що не мер? Суд скасував результати виборів у Харкові (документ)

Другий апеляційний адміністративний суд скасував протокол Харківського тервиборчкому про результати виборів до міської ради міста. Про це повідомляє DW.COM, передають Патріоти України.

Судді визнали протиправним та скасували протокол Харківської міської територіальної виборчої комісії про результати виборів депутатів Харківської міської ради. Рішення було прийнято в п'ятницю, 13 листопада, в ході розгляду апеляції кандидата в депутати Харківської міськадміністрації від партії "Слуга народу" Олексія Ваца на рішення суду першої інстанції.

У своєму позові Вац просив визнати протиправним та скасувати протокол Харківської міської ТВК та зобов'язати виборчу комісію визнати вибори не відбулися і призначити повторні. Суд задовольнив вимоги Ваца тільки частково: скасував протокол виборчкому і зобов'язав його "продовжити дії по встановленню результатів виборів депутатів Харківської міської ради".

Рішення апеляційного адмінсуду вступило в силу в день його оголошення 13 листопада і не підлягає оскарженню. Своєю чергою народний депутат Ірина Фриз опублікувала фото рішення суду.

Нагадаємо, за підсумками місцевих виборів в Україні 25 жовтня, більшість голосів у голосуванні до Харківської міськради отримав "Блок Кернеса - Успішний Харків". Більшість голосів виборців отримав кандидат в мери Геннадій Кернес. За нього проголосували понад 195 тисяч харків'ян або 60,34 відсотка.

"Це дуже цікаво, але лише одна країна варта уваги": Американський дипломат дав оцінку розмовам про новий мирний план для України

субота, 20 квітень 2024, 8:49

Лише Україна має право вирішувати, яким має бути «мирний план». На цьому наголосив Вільям Тейлор, віцепрезидент Інституту миру США, експосол США в Україні та колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні в інтерв’ю "Главкому", передають Патріо...

Путін не зупиниться: Генінспектор Бундесверу заявив, що РФ може підготуватися до нападу на НАТО через 5-8 років

субота, 20 квітень 2024, 8:30

Росія може бути готова до військового нападу на країни НАТО вже через п’ять-вісім років. Щоб бути загрозою, спочатку їй потрібно відновити свої сили, виснажені в Україні, вважає генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бреєр, передають Патріоти Україн...