Керувала "відбудовою" міста: В Ізюмі викрили чиновницю окупантів (фото)

Слідчі вручили підозру у колабораційній діяльності 55-річній жительці Ізюма, яка навесні 2022 року добровільно влаштувалася до так званої "адміністрації" окупантів. Вона стала "начальником управління із відновлення об'єктів інфраструктури" та працювала до вересня, інформують Патріоти України.

"Псевдокерівниця брала участь у нарадах "нової влади", підписувала документи про те, як "росія буде відбудовувати місто". Свої "повноваження" вона виконувала з травня 2022 року до деокупації м. Ізюм. Весь час жінка намагалась приховати свою злочинну діяльність, будучи "поза політикою". Проте правоохоронці викрили колаборантку", — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру жінці склали за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...