"Керувати авто не вмію, а водія найняти зараз вже не можу": Російський мільярдер поскаржився на санкції

Російський банкір Петро Авен, який потрапив під санкції, заявив, що його бізнес повністю зруйновано. Він сумнівається, що зможе найняти водія, а сам керувати не вміє. Його інтерв'ю Financial Times процитувало видання TheBell, передають Патріоти України.

"Все, що ми будували протягом 30 років, повністю зруйновано. І ми змушені якось розпочати нове життя", – каже він. Авен, статки якого оцінювалися в 4,4 млрд доларів, заявив, що тепер не знає, як вижити. "Чи буде мені дозволено найняти прибиральницю або водія? Я не вожу машину… Можливо, моя падчерка буде водити. Ми не розуміємо, як вижити", – сказав він. Авен під час інтерв'ю сидів у своїй лондонській квартирі з дворівневою їдальнею.

Авен планує оскаржити санкції – вони, на його думку, не мають підстав. Бізнесмен намагається знайти британського адвоката, щоб розморозити кошти, достатні для оплати юридичної консультації. Але місцеві юристи "не хочуть працювати з росіянами", і він не має особливих надій на швидке вирішення проблеми: "Мені сказали, що змінити санкції практично неможливо".

Він відкинув близькість до Кремля – за його словами, ведення бізнесу в Росії вимагає контакту з президентом. "Дуже дивно опинитися під санкціями лише тому, що ти зустрічаєшся з президентом, – наголошує на Авен. – Ми намагалися бути абсолютно поза політикою. З Путіним я представляв "Альфа-груп", а не себе".

Брехунів стане ще більше: Росія збільшила витрати на іноземних "журналістів"

п’ятниця, 17 травень 2024, 22:40

Правлячий режим РФ через Росспівробітництво збільшує витрати на програми для іноземних "журналістів, блогерів та молоді". Про це заявляє Центр національного спротиву (ЦНС) в п'ятницю, 17 травня, передають Патріоти України. Росспівробітництво – це струк...

"Ми завжди зверху": "Слуги народу" влаштували акт "сепаратизму" у Київраді (фото)

п’ятниця, 17 травень 2024, 22:00

Представники партії «Слуга народу» у столичній міськраді не стали приєднуватися до великого спільного фото. Секретар Київради Володимир Бондаренко не стримався і прокоментував такий вчинок колег, передають Патріоти України. Так, глава «слуг» у Київраді...