"Хай біжать, поки Кримський міст цілий": Військовий ЗСУ спрогнозував, чим завершиться новий наступ РФ на Україну

Військовослужбовець ЗСУ, журналіст і політолог Кирило Сазонов спрогнозував, як далі можуть розвиватися події у війні в Україні. Він зазначає, що українські військові можуть запинити новий наступ окупантів, який планує Путін. До Криму вони можуть дійти після того, як звільнять Донбас і південні області нашої держави. Про це Сазонов розповів в інтерв’ю "Главреду", передають Патріоти України.

"Прогнози на війні – справа невдячна, і найбільш бездоганний план бою має сенс до першого пропущеного удару. У загальних рисах, ймовірно, події будуть розвиватися так, як ми говорили – буде наступ Росії, ми їх зупинимо, і на їх спинах поїдемо до наших кордонів 1991 року. Ми звільнимо Донбас, підемо в наступ на Херсонському напрямку, дійдемо до кордону Криму і, наскільки будуть сили, будемо його звільняти. А росіяни нехай біжать, поки Кримський міст цілий", – зазначає Сазонов.

Військовослужбовець нагадав, що нещодавно у Бахмут на Донеччині приїжджав командувач Сухопутних військ Сирський. Він відомий своїми нестандартними ходами – мобільною обороною, рейдами в тил противника. Тому військовий не відкидає варіанту, що окупантам, можливо, скоро доведеться знову робити "жести доброї волі".

"І може виявитися так, як із Харківщиною, коли ніхто не знав, що така кількість десанту може зайти в тил до ворога, через що окупантам довелося терміново здійснювати "жести доброї волі". І цілком можливо, що росіяни будуть намагатися тиснути на Бахмут, а до них з боку Кремінної вийдуть хлопці, відріжуть шлях до Лисичанська, і їм доведеться бігти на південь, щоб з боку Донецька йти назад в РФ", – прогнозує захисник України.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.