Хай скрепи не розслабляються: На українську армію виділять найбільше грошей за всю історію

Бюджет армії у 2020 році має стати найбільшим з часів незалежності України. Про це заявив міністр оборони Андрій Загороднюк у вівторок, передають Патріоти України.

На безпеку й оборону виділяється 5,45% від прогнозованого ВВП - це 245,8 млрд грн, з яких 136 млрд грн - на оборону. Видатки порівняно з 2019 роком (212 млрд грн) збільшено на 33,8 млрд грн або на 16%.

"Спланований бюджет оборонного відомства має стати найбільшим за роки незалежності", - сказав міністр. Для Міністерства оборони основний пріоритет залишається незмінним – відновлення та розвиток об'єктів інфраструктури, закупівля, модернізація та ремонт техніки, набуття необхідних спроможностей, що відповідатимуть критеріям членства в НАТО.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...