Хай здригнеться Москва та Севастополь: Незважаючи на протидії Росії, в Україні розпочалися масштабні навчання країн НАТО Sea Breeze-2019

Перед початком найбільших міжнародних військово-морських навчань Sea Breeze-2019, які розпочалися сьогодні, довелося міняти одну з тренувальних локацій, оскільки Росія перекрила ділянку Чорного моря. Про це заявив командувач Військово-морськими силами Ігор Воронченко, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Радіо Свобода». Адмірал уточнив, що країна-агресор про перекриття повідомила Україні.

«Ми змінили район навчань, ми не зобов’язані були діяти саме в цьому районі. Будемо зміцнювати навички з виконання завдань в морі, в повітрі і на суші», — сказав він.

У свою чергу командир тактичного з’єднання 65 сил США Метью Лиман заявив, що поведінка Росії ніяк не завадило вчень. Навпаки. Ускладнення організації і координації спільних зусиль — це важливий компонент вчень.

Зазначимо, що Sea Breeze-2019 проходить в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. У них беруть участь 19 країн (США, Великобританії, Румунії, Молдови, Грузії та ін) і більше 3 тисяч військових. Притягнуто 32 корабля, 30 літаків.

“Справжньою новацією навчань стане відпрацювання річкового елемента. За легендою навчань противники спробують заблокувати вихід до моря з річки Дунай. Корабельно-катерного складу морської охорони отримає завдання забезпечити супровід транспортних цивільних суден через гирло Дунаю до Чорного моря”, – розповіли в прес-службі.

Раніше офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявляла, що Москва розглядає проведення Sea Breeze як спробу дестабілізувати ситуацію на Чорному морі.

Білий дім поділивмя розрахунками де окупації України: Салліван спрогнозував, коли ЗСУ перейдуть в стратегічний контрнаступ

неділя, 5 травень 2024, 8:47

Україна після отримання військової допомоги США планує розпочати новий контрнаступ у 2025 році. Про це у суботу, 4 травня, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передає FT. Так, Салліван сказав, що він очікує "прогресу Рос...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 5 травня

неділя, 5 травень 2024, 8:21

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.05.24 орієнтовно склали: