Хай згине все, аби тріумфував закон: Уряд Британії відхилив петицію 5,8 млн підданих Сполученого Королівства про скасування Brexit

Повторного референдуму уряд Терези Мей також не хоче. Хоча за свідченнями соціологів настрої більшості британців за три роки кардинально змінились

Уряд Великої Британії відхилив петицію з 5,8 млн підписів, яка вимагає припинення виходу країни зі складу ЄС шляхом скасування дії статті 50 Лісабонського договору, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Guardian.

У своїй офіційній відповіді, розміщеній на сайті парламентських петицій, Департамент по виходу з ЄС заявив: "Політика уряду зберігається, він не буде скасовувати статтю 50 (можливість виходу з ЄС - ред).

Ми будемо дотримуватися результатів референдуму 2016 року і працювати для досягнення угоди, яке забезпечить нам вихід з ЄС".

"Скасування статті 50 підірвало б нашу демократію і довіру. У 2016 році 17,4 мільйона людей проголосували за вихід з Європейського Союзу, сподіваючись, що результат буде дотриманий", - йдеться у заяві уряду.

Зазначається, що петицію обговорять 1 квітня - міністр британського уряду буде зобов'язаний відповісти на неї, але не буде голосування щодо дій, які вона вимагає.

Крім цього, депутати обговорять ще 2 петиції: перша закликає до другого референдуму та отримала більше 120 тисяч підписів, друга - має більше 140 тисяч підписів та вимагає, щоб Британія вийшла з ЄС 29 березня з угодою або без неї.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...