Хай живе Сибірська народна республіка! У відділок поліції Красноярського краю полетів "коктейль Молотова"

Затриманому шиють терористичну статтю. Підозрюваний ветеран путінських війн зізнався в ненависті до правлячого режиму.

У ніч на 5 грудня житель села Шалинське в Красноярському краї намагався підпалити місцевий відділ поліції, кинувши в будівлю пляшку із запальною сумішшю. Про це повідомляє РІА "Новости", посилаючись на прес-службу крайового МВС, передають Патріоти України.

За іншою інформацією, яку навів в фейсбуці глава Манського району Артем Черних, нападник кинув два «коктейля Молотова». Телеграм-канал «Борус» пише про чотири кинутих пляшки. На другому поверсі будівлі почалася пожежа, яку швидко загасили, вигоріла підлога, повідомляє NGS24.RU з посиланням на МВС. Про постраждалих не повідомлялося. Поліція перекрила кілька вулиць у селі та за годину затримала підозрюваного.
Затриманий раніше судимий чоловік 1989 року народження, пише «Тайга.інфо», посилаючись на слова джерела в органах влади Манського району. За даними «Борус»а, це Віталій Дрозденко, який нібито служив у військовій розвідці. На фотографіях в соцмережах, які наводять ЗМІ, він знятий в камуфляжній формі на тлі військової техніки.
ФСБ порушила стосовно затриманого кримінальну справу за статтею «Терористичний акт», повідомив глава Манського району Артем Черних. Про це ж з посиланням на джерела пише NGS24.RU.
Джерело видання «Дела.ру» розповів, що нападник мав «конкретні мотиви до усунення відділу поліції, він готувався до злочину і спорудив щонайменше п'ять запальних пристроїв». Сам затриманий сказав, що напав на відділ МВС «через ненависть до існуючого режиму», стверджують NGS24.RU і «Борус». Чоловік намагався «продемонструвати своє негативне ставлення до політики держави в цілому і піддав небезпеці життя співробітників поліції», заявив глава Манського району.
На місце події виїхав начальник ГУ МВС по Красноярському краю генерал Олександр Речицький. Два місяці тому поліція вже затримувала нападника, розповів глава району. За його словами, тоді «цей же громадянин запустив у вікна адміністрації кілька банок тушонки, куплених в сусідньому магазині». За це нападника притягнули до адміністративної відповідальності.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...