Хакери атакували "Роскосмос" після публікації даних про центри ухвалення рішень Заходу

Вебресурс держкорпорації "Роскосмос" був атакований хактивістами після того, як на ньому з'явилися супутникові знімки та географічні координати "центрів ухвалення рішень" (ЦУР) країн, що входять до складу НАТО. Про це повідомляє видання "Известия" з посиланням на керівника пресслужби корпорації Дмитра Струговця, передають Патріоти України.

Струговець написав у своєму Telegram-каналі, що сайт держкорпорації зазнав DDoS-атаки після публікації "Роскосмосом" космічних знімків "центрів ухвалення рішень". Також чиновник додав, що атакували ресурс не з-за кордону, а з російського міста Єкатеринбург.

Нагадаємо, що вчора в офіційному паблік "Роскосмосу" в Telegram було розміщено супутникові знімки із зазначенням тих локацій, де планується провести зустрічі політиків і військових у межах саміту НАТО в Мадриді. Також було зазначено точні координати "центрів ухвалення рішень" деяких західних країн — Франції, Німеччини, Великобританії, США, Бельгії. Фокус переопублікував цей пост в Telegram-каналі "Швидкий Фокус".

Підпис під зображеннями говорив: "Поки представники 30 країн альянсу, а також партнери та кандидати розбиратимуться зі стратегічною концепцією до 2030 року, "Роскосмос" публікує супутникові фото місця проведення саміту і тих "центрів ухвалення рішень", що підтримують українських націоналістів".

Раніше хакери вже атакували дочірні підприємства "Роскосмосу". Особливо сильні DDoS-атаки були зафіксовані на початку березня 2022 року як реакція на військову агресію Росії проти України. Тоді корпорація повідомила, що атаки ведуться з території нашої країни.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...