ХАМАС на це навряд чи погодиться: Нетаньяху назвав, що для нього важливіше, ніж звільнення ізраїльських заручників

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху віддає пріоритет збереженню присутності Армії оборони Ізраїлю у Філадельфійському коридорі на кордоні з Єгиптом перед звільненням усіх заручників, яких захопив ХАМАС. Про це 31 серпня пише The Times of Israel, передають Патріоти України.

За даними видання, про це глава уряду заявив міністру оборони країни Йоаву Галанту на засіданні уряду ввечері 29 серпня. Нетаньяху наполягав на тому, щоб кабінет затвердив плани ЦАХАЛ щодо розміщення у Філадельфійському коридорі.

"Це стало останнім свідченням розбіжностей між Нетаньяху та службою безпеки. Галант і керівники служб безпеки неодноразово переконували Нетаньяху піти на компроміс у переговорах, особливо щодо Філадельфійського коридору, побоюючись, що жорстка позиція прем'єра зірве угоду", – ідеться у статті.

Згідно зі стенограмою зустрічі, на яку посилаються журналісти, міністрів не проінформували заздалегідь про те, що їм доведеться провести голосування за картами ЦАХАЛ, і Галант висунув вимогу пояснити, навіщо це потрібно. "Значення цього в тому, що ХАМАС не погодиться на це, а отже, не буде угоди і не звільнять заручників", – сказав після цього він, стверджує The Times of Israel.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...