ХАМАС офіційно оголосив, що страчуватиме цивільних заручників у відповідь на удари по Газі

Терористичне угрупування ХАМАС офіційно оголосило, що страчуватиме цивільних заручників у відповідь на удари Ізраїлю по сектору Гази та ймовірну наземну операцію на території анклаву. Як повідомляє The Times of Israel, про це заявив представник "Бригад Аль-Кассам" Абу Убайда, передають Патріоти України.

"З цієї години на будь-який напад на наших людей та їхні будинки без попередження ми відповідатимемо стратою цивільних заручників, яку транслюватимемо за допомогою відео та аудіо", - сказав представник ХАМАСу.

ХАМАС стверджує, що Ізраїль не скидає муляжі бомб на дахи будівель перед ударами, щоб попередити цивільних осіб про втечу. Як пише The Times of Israel з посиланням на високопоставлені ізраїльські джерела, ЦАХАЛ завдаватиме ударів по сектору Газа навіть у випадках, коли це потенційно становитиме загрозу для заручників, які там утримуються.

У випадках, коли надходитиме перевірена інформація про те, що в тій чи іншій будівлі в Газі точно знаходяться заручники, то в таких випадках ізраїльські військові удари не завдаватимуть.

Пізніше військове крило ХАМАС заявило, що стратить першого ізраїльського заручника "протягом кількох годин відповідно до правила відплати".


Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...