ХАМАС потужно атакував центральний і південний Ізраїль, люди в паніці тікають у сховища (відео)

В неділю, 16 травня, палестинський рух ХАМАС випустив шквал ракет по центральному і південному Ізраїлю. Місцеве населення перебувають у сховищах, захищаючись від ракет, передають Патріоти України.

Водночас ізраїльська армія змогла перехопити більшість ракет і у відповідь обстріляла сектор Газа. Про це повідомляє сайт The Times of Israel та армія Ізраїлю у Twitter.

Головні події конфлікту за добу:

  • ХАМАС випустили 55 ракет в сторону Ізраїлю. Система протиракетної оборони "Залізний купол" перехопила більшість з них. Зокрема, п’ять з них вдалося відбити над південним містом Беер-Шева, а ще сім – впали на відкритій місцевості.
  • У відповідь Ізраїль продовжив обстрілювати об'єкти в секторі Газа. Літаки Військово-повітряних сил нанесли більше 100 ударів. За проєктом "Метро" вони знищили підземну інфраструктуру в північних і центральних районах.
  • Також ВПС Ізраїлю атакували будинок лідера політичного бюро радикального угрупування ХАМАС в секторі Газа Яхьї Сінвара.
  • За повідомленнями палестинських медиків, в результаті ударів загинуло двоє людей, 25 отримали поранення.
  • В ізраїльських населених пунктах, які обстрілюють, місцеве населення зараз перебуває у сховищах. Крім того, в центрі країни, зокрема в Тель-Авіві, працювали сирени.

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...