ХАМАС завдав нових ударів: В Ізраїлі пролунав потужний вибух у порту (фото, відео)

У суботу, 15 травня, обстріли Ізраїлю з боку ісламістського руху ХАМАС (визнано терористичною організацією) продовжилися, зокрема, одна з ракет впала в порту Ашдод на склад пального, спровокувавши величезний вибух. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) зі свого боку продовжила розпочату 11 травня антитерористичну операцію під кодовою назвою "Страж стін" ("Шомер а-Хомот"). Про це пише The Times of Israel, повідомляють Патріоти України.

Головні події конфлікту за добу:

  • ХАМАС обстрілював ізраїльські міста, випустивши вночі як мінімум 200 ракет. Більше половини перехопив "Залізний купол".
  • У секторі Газа стверджують, що через удар по табору біженців Аль-Шаты загинули семеро осіб, серед яких – діти.
  • ЦАХАЛ відзвітував про успішні операції: знищення ракетних пускових майданчиків, двох терористичних загонів ХАМАС і розвідувального центру на півночі Гази.
  • Удари ХАМАСу були націлені по кількох ізраїльських містах, серед яких – Сдерот.

Там, а також у прилеглих околицях вмикалися, сирени. У небі було видно сліди від польоту ракет і їх перехоплення "Залізним куполом" (про систему, яка захищає країну від атак із повітря.

  • Обстріляли також місто Ашдод. Там ракета потрапила в житловий будинок, зруйнувавши квартиру на шостому поверсі.

Крім того, в порту міста сталася масштабна вибух і пожежа після попадання снаряда в резервуар із пальним. Повідомлень про постраждалих не надходило.

Вибух у порту
Ашдод

Сирени вмикалися також у населених пунктах Ашкелон, Гедера, Беер-Шева, був обстріляний і КПП "Ерез".

Небо над Ізраїлем

Як передає newsru.co.il, за ніч по ізраїльській території було випущено близько 200 ракет, більше половини яких були перехоплені ПРО.

  • Зі свого боку палестинські ЗМІ повідомили, що Ізраїль нібито завдав авіаудару по будинку в таборі біженців Аль-шати в секторі Газа. Жертвами стали семеро осіб, в тому числі кілька дітей. Деякі жителі опинилися під завалами.
  • Армія оборони Ізраїлю при цьому заявила, що її літаки атакували кілька ракетних пускових майданчиків і два терористичних загони ХАМАС.

Вранці 15 травня ЦАХАЛ також повідомив, що завдав авіаудару по розвідувальному центру на півночі Гази.

Відео атаки:

  • о 9:02 по Ізраїлю знову пустили ракети. "Цева адом" прозвучала в Ашкелоні, Ашдоді, районі Лахиш та біля кордону з Газою.

О 11:32 сигнали повітряної тривоги прозвучали в населених пунктах на кордоні: Нір Оз, Кісуфім, Ейн а-Шлоша, Нірім. Сигнали повторювалися о 11:43 і 11:52.

  • Заступник помічника держсекретаря США у справах Ізраїлю і Палестини Хаді Амр прибув у Тель-Авів для переговорів зі сторонами, спрямованимих на припинення насильства.

У посольстві повідомили, що високопоставлений чиновник прилетів до країни, "щоб підтвердити необхідність працювати в напрямку сталого спокою, визнаючи право Ізраїлю на самооборону".

Дипломати додали, що "ізраїльтяни та палестинці заслуговують рівних заходів свободи, безпеки, гідності та процвітання".

Заступник помічника держсекретаря США прибув до Ізраїлю


Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...