Хана Ірану? Ізраїль випробував потужну балістичну ракету

Боєприпаси здатні вражати цілі на дальності від 500 до 4800 кілометрів.

Компанія Israel Aerospace Industries провела два льотних випробування тактичної балістичної ракети LORA (Long-Range Artillery Weapon System). Про це повідомляє ізраїльська компанія Israel Aerospace Industries, передають Патріоти України.

Ракети були запущені з судна за допомогою наземної мобільної пускової установки. Нині на озброєнні Ізраїлю знаходиться сімейство балістичних ракет «Єрихон», що охоплює оперативно-тактичні ракети й ракети середньої дальності.

Боєприпаси здатні вражати цілі на дальності від 500 до 4800 кілометрів. Розробка LORA ведеться з початку 2000-х років в рамках програми по створенню високоточних оперативно-тактичних балістичних ракет.

Технічні подробиці про боєприпас не розкриваються. Відомо тільки, що це одноступенева твердопаливна ракета масою близько 1,7 тонн. Боєприпас оснащений інерційними і супутниковими системами навігації.

Ракети LORA розміщуються в транспортно-пусковому контейнері, в якому можуть зберігатися без обслуговування до 7 років. Комплекс також розробляється в морській версії. В цьому випадку ракети можуть бути розміщені в стандартному морському транспортному контейнері по чотири боєприпаси.

Льотні випробування LORA з морського судна відбулися 2 червня 2020 року. Вони були проведені в інтересах неназваного замовника. Було зроблено два запуски ракет по цілях на дальності 90 і 400 кілометрів. Розробники повідомляють, що обидві цілі були успішно уражені. За даними IAI, імовірне відхилення LORA на дальності 400 кілометрів складає всього 10 метрів.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....