Характер війни на морі змінено: ЗСУ змусили РФ вивести частину Чорноморського флоту з Криму, - генерал США

Чорноморський флот Росії наразі не проявляє активності в Чорному морі, тому що українські солдати використовували проти ЧФ РФ нові та адаптовані технології, операції саботажу і спецпризначенців. Про це сказав колишній командувач Сухопутних сил США в Європі Бен Годжес в інтерв'ю Silicon Curtain, передають Патріоти України.

За його словами, ВМС інших держав ретельно відстежують ситуацію в чорноморській зоні. "Українці змінили характер війни на морі, щонайменше в замкнутій акваторії, як-от Чорне море чи Балтійське море", — зазначив він.

Військовий зазначив, що на відміну від типової стратегії морських боїв Збройні Сили України вдалися до застосування нових і адаптованих технологій, а також операцій саботажу проти Чорноморського флоту Російської Федерації.

Успіх Збройних Сил України також свідчить про недостатню готовність та ефективність Чорноморського флоту Російської Федерації, і, на думку Годжеса, він проявив себе "не краще, ніж російські сухопутні сили в початкові дні цього конфлікту".

Годжес високо оцінив факт того, що Збройні Сили України завдали ударів по великих логістичних суднах, які могли б бути використані для перевезень в Азовському морі в разі руйнування Керченського мосту, а також по сухому доку біля окупованого Севастополя, де російські сили могли б проводити ремонт військових кораблів.

На думку Годжеса, відступ Чорноморського флоту Російської Федерації створює підстави для сумнівів у намірі Путіна використати ядерну зброю в разі втрати анексованого Криму.

Європа має готуватись до низки терактів, які можуть бути в найближчі півроку: Політолог вказав на велику небезпеку

понеділок, 20 травень 2024, 6:30

"Європейські країни мають готуватись до того, що в найближчі півроку може бути низка терактів по всій Європі. Особливо після теракту в ТРЦ "Крокус іті хол". Оскільки в Росії зрозуміли, що можуть використати цей теракт дуже ефективно у своїх цілях. Відп...

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...