Характеристики "Калібрів" завжди були завищені окупантами, - начальник Центру стратегічних комунікацій сил оборони півдня

Російська армія побоюється виводити в Чорне море надводні кораблі, знову скориставшись для пусків "Калібрів" підводними човнами. На цьому наголосив начальник Центру стратегічних комунікацій сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук 27 квітня в ефірі національного телемарафону, який транслює канал "Рада", передають Патріоти України.

"Вони бояться. Якби вони були впевнені на 100% у своїх можливостях, то вони, мабуть, виходили частіше. Вони вийшли нещодавно кілька разів для того, щоб перевірити, наскільки це можливо, і це було очікуване їхнє [підводний човен] застосування", – сказав спікер.

Підводні човни, за підрахунками Плетенчука, окупанти також використовують рідко – втретє більш ніж за пів року. Коментуючи, скільки окупантам потрібно часу для перезарядки цих ракетоносіїв новими "Калібрами", щоб вивести підводні човни знову в море в бойовій готовності, він зазначив, що це зробити технічно нескладно, але РФ має іншу проблему.

"Є інша проблема – наявність обладнання. Для того, щоб завантажити на субмарину відповідні ракети, вона повинна піднятися на поверхню, завантаження відбувається в надводному положенні. І спецкраном на горизонтальному лафеті ці ракети опускаються до рівня підводного човна, де вже їх в горизонтальному положенні завантажують до нього", – додав спікер.

За його словами, РФ намагається повернути "хоча б якийсь функціонал Чорноморського флоту". Однак станом на квітень росіяни сховали свій флот у Новоросійську (РФ) і там перебувають. "Що стосується безпосередньо ураження цих підводних човнів, підкреслю те, що підводний човен не живе під водою, як Губка Боб. Він перебуває в пункті базування в надводному положенні", – додав Плетенчук, відповідаючи на запитання, чи мають сили оборони України перспективу уразити якусь із російських субмарин.

За даними спікера, три "Калібри" із тих, що випустила Росія, знищили в зоні відповідальності сил оборони півдня. Він додав, що тактико-технічні характеристики цих ракет в інформаційному полі завжди були завищені й надмірно розрекламовані росіянами.

То була операція ГУР. ЗМІ дізнались подробиці атаки на НПЗ у Калузі і поінформував куди саме потрапили дрони Буданова - ЗМІ

п’ятниця, 10 травень 2024, 17:50

Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України провело атаку на нафтопереробний Перший завод в Калузькій області РФ. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланям на джерела у розвідці в п’ятницю, 10 травня. . Вказано, що сьогодні вочі в п...

Знайшли спосіб здешевити поставку в чотири рази: Франція надасть Україні більше ракет SCALP - ЗМІ

п’ятниця, 10 травень 2024, 17:40

Франція надасть Україні більше далекобійних крилатих ракет Scalp, однак при цьому вона не спустошить власних стратегічних ракетних запасів. Про це повідомило видання Radio France Internationale (RFI). "Франція виявила у своїх арсеналах кілька партій кр...