Харків та Запоріжжя під загрозою, війська РФ підсилюють свої позиції, - Міноборони

Окупаційні війська Росії ведуть підготовку до нових атак позицій сил оборони України. На Запорізькому напрямку ворог нарощує систему вогню. На Харківському напрямку загарбники зміцнюють особовий склад. Удари по українських територіях можуть бути нанесені, у тому числі, і з окупованого Криму. Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, передають Патріоти України.

В опублікованому Міноборони зведенні йдеться про те, що російські війська на Запорізькому напрямку, в районі Василівки, розмістили до 30 танків Т-62, обладнавши довготривалі вогневі точки. Населений пункт розташований за 35 км на південь від міста Запоріжжя.

"На Запорізькому російський агресор нарощує систему вогню. Зокрема, в районі Василівки (35 км на південь від Запоріжжя) розгорнуто до 30 ворожих танків Т-62 в якості довготривалих вогневих точок", - зазначено в повідомленні.

Крім того, окупанти можуть бити по материковій Україні з території захопленого у 2014 році Криму. "У районі Мілководного (8 км до адміністративної межі з Херсонської обл.) російський агресор розгорнув ракетний дивізіон ОТРК" Іскандер-М", - пише Мотузяник.

Також у зведенні зазначено, що ворожі війська поповнюють свій особовий склад. На Харківському напрямку армія РФ зосереджена на утриманні зайнятих позицій. Ворог перекинув до району села Веселе, яке знаходиться в 17 кілометрах на північний схід від Харкова, одну батальйонну тактичну групу.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...